Napsali o nás

Zvířátka se narodila, abychom jedli, říká Roman Vaněk – Vitalia.cz

www.vitalia.cz , 11/2015

O jídle a vaření mluví s láskou a emotivně. „Jídlo je prožitek, uvádí mě do transu,“ říká Roman Vaněk. Naopak neuznává askezi nebo militantní přístup. ,,Rychlerostoucí kuře je vlastně dar za to, že můžeme žít zhýrale a koupit si kuřátek kolik chceme, přestože jich ani tolik nepotřebujeme. Když bychom chtěli kupovat jen obrovská, fantasticky chutnající kuřata, jako od pana Pitnera, tak nebudou. Proč?“ Více zde.

Šťastná drůbež musí mít pohyb, poznáte to na chuti

www.vitalia.cz , 8/2015

„Podmínky bio bych asi splnil,“ říká farmář Vlastimil Pitner, „ale nevidím v tom smysl.“ A tak chová šťastná kuřata a pěstuje zeleninu bez pesticidů bez ohledu na certifikáty. „Nechci být drahý.“ Více zde.

Jeho kuřata si kupují i slavní šéfkuchaři

5+2dny – NYMBURSKO, 14.3.2013, číslo 11, ročník II.

Vlastimil Pitner se chová ke své drůbeži s láskou. Proto jí chtějí ty nejlepší restaurace. Drůbeží maso a zelenina, které pocházejí z farmy Vlastimila Pitnera, jsou dnes velmi populární a vyznačují se výtečnou chutí a vůní. Více zde.

Šťastná drůbež

Marianne Venkov & styl březen/duben 2013

Mezi levnou průmyslovou nebo drahou bio drůbeží je ještě jeden stupeň – normálně šťastné zvíře! Kachny, husy a kuřata Vlastimila Pitnera z Lysé nad Labem chodí po zahrádce a žijí stejně šťastným životem jako dřív na většině venkovských dvorků. Více zde.

Chickens straight from the farm (Kuřata přímo z farmy)

březen-2012

Pokuď mluvíte anglicky, The Prague Post o nás napsal… “It’s about domestic breeding — no granules,” Pitner says of the way the conditions for the poultry. “Our chickens have more space for stabling, enough lettuce, cabbage and vitamins in natural form.” Více zde.

Šťastné kuře s dobrým masem

listopad-2011

Sehnat dobré a kvalitní kuřecí maso bývá v dnešní době problém. Buď máte možnost vzít zavděk průmyslově vyráběnými kuřaty, žijícími jen krátký a neradostný život v plných halách, nebo se můžete vydat cestou poměrně drahých bio kuřat. Kompromis pak leží tradičně někde uprostřed a může nést například název Šťastné kuře, tedy zvíře, které vede důstojný život, je o něj dobře pečováno a výsledkem je výtečné maso. Že jste o něm ještě neslyšeli? Tak čtěte dál, tohle je jeho příběh … Více na gastronaut.cz

Chuť kuřete nálepka nespasí

Reflex 23-2011

Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu, považuje označení bio za zbytečný humbuk. Jak potkáte kvalitní produkt od jednoho farmáře, budet ho chtít. Připlácet si za tři písmena na obalu horentní sumy je nesmysl. Více zde.

Kuře z farmy stojí za to…

Rádio Impuls srpen-2011

Aleš Růžička dnes vyrazil za farmářem, panem Pitnerem , který chová kuřata, kachny i husy. Proč kupovat dražší bio věci? Poslechněte si Zuřivého reportéra.